https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-stavbu-karlovarske-silnice-chybeji-slibene-desitky-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na stavbu karlovarské silnice chybějí slíbené desítky milionů

11.5.2001 19:41 | KLADNO (ČIA)
Výstavbu rychlostní komunikace mezi Prahou a Karlovými Vary v kladenském okrese doprovázejí finanční problémy. Nejprve byl rozpočet stavby na tento rok omezen o 70 milionů korun na schválených 150 milionů, ani tyto prostředky však investor stavby nedostal. "Peníze máme získat ze Státního fondu dopravní infrastruktury, jeho naplňování z daňových a dalších příjmů však neprobíhá podle původních představ," potvrdil Vladimír Skorkovský z pražské správy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).
 

Za tento rok proto ŘSD dosud neuhradilo 200 faktur a nedokáže jednoznačně říci, kdy dostane peníze na svůj účet. "Dodavatel stavby pokračuje dál, podobná situace nastala i loni," doplnil Skorkovský, podle kterého bylo 60 milionů uhrazeno letos v lednu namísto loňského prosince.

Přes problémy s financováním stavby bude 20. června otevřena další část rychlostní komunikace mezi Prahou a Karlovými Vary. Jedná se o úsek od Velké Dobré do Pavlova. "Z Dobré ke hřbitovu u Fialky budou zprovozněny obě části čtyřproudé komunikace, dále do Pavlova se jedná o předčasné užívání pouze na jedné polovině čtyřproudu," dodal Skorkovský.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist