https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-trasu-dalnice-d8-nemaji-obcane-jednotny-nazor
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na trasu dálnice D8 nemají občané jednotný názor

22.8.2000 11:40 | PRAHA (ČIA)
Na nedávné schválení trasy dálnice D8 přes České středohoří ministerstvem životního prostředí nepanuje mezi českou veřejností jednotný názor. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu agentury Sofres-Factum, jehož výsledky dnes obdržela ČIA.
 

Veřejné mínění je v této otázce rozděleno do čtyř srovnatelně velkých částí. V největší míře (31 %) považují občané rozhodnutí ministerstva za špatné. Přibližně jedna čtvrtina (25,6 %) veřejnosti se domnívá, že je dobře, že se konečně rozhodlo, ať už je rozhodnutí jakékoliv. 22,3 % občanů považuje rozhodnutí ministerstva za dobré a zbytek neví nebo nemá na daný problém žádný názor.

Poměrně velké názorové rozdíly na rozhodnutí vlády ohledně stavby dálnice D8 se projevily mezi obyvateli jednotlivých krajů. Zatímco obyvatelé Prahy a středních Čech s rozhodnutím ministerstva přibližně dvakrát více nesouhlasí než souhlasí, názor obyvatel jižních a západních Čech je přesně opačný. V severních Čechách, kterých se stavba nejvíce dotýká, je počet příznivců i odpůrců přibližně vyrovnaný.

"Větší počet sympatizantů na západě a jihu Čech může být dán především jejich přesyceností či negativním postojem k tamním aktivitám ekologických sdružení, ať již jde o stále neexistující dálniční obchvat Plzně nebo stavbu jaderné elektrárny Temelín," uvedl Květoslav Havlík z agentury Sofres- Factum.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist