https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-trati-mezi-plzni-a-domazlicemi-bude-dlouhodoba-vyluka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na trati mezi Plzní a Domažlicemi bude dlouhodobá výluka

8.1.2003 11:48 | PRAHA/PLZEŇ (ČIA)
Minimálně do dubna budou vlaky z Plzně do Domažlic v úseku Plzeň Jižní Předměstí - Vejprnice nahrazovat autobusy. Na základě rozhodnutí specialistů totiž České dráhy (ČD) přerušily v tomto úseku provoz vlaků. Příčinou je sesuv železničního náspu, který způsobilo dlouhodobé podmáčení od srpnových povodní a zejména pak vydatné deště v prvních dnech letošního roku. ČIA to oznámil Pavel Tesař z tiskového oddělení ČD.
 

Podle jeho slov zjistili pracovníci ČD sesuv v neděli 5. ledna, kdy se také v 70 metrů dlouhém úseku zavedla z bezpečnostních důvodů pomalá jízda 30 km/hod. Od den později se tato rychlost snížila až na 10 km/hod. Na základě úterního posouzení náspu se však rozhodlo o úplné zastavení provozu.

Osobní vlaky nahradí mezi stanicemi Plzeň hlavní nádraží a Vejprnice autobusy. Náhradní autobusová doprava za rychlíky jezdí mezi Plzní hlavním nádražím a Nýřany. Cestující z přímých vozů do Regensburgu budou moci přestupovat i ve stanici Furth im Wald. Nákladní vlaky budou jezdit odklonem přes Klatovy.

"Obnovení provozu ve vyloučeném úseku očekáváme v průběhu měsíce dubna. Postup prací však bude záviset také na vývoji počasí především v jarních měsících," dodal Tesař.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist