https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-ustecku-se-z-vladnich-miliard-zatim-investuji-stamiliony
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Ústecku se z vládních miliard zatím investují stamiliony

4.5.2003 11:28 | MOST (ČIA)
Projekty za více než 300 milionů korun se nyní realizují v Ústeckém kraji z vládních 15 miliard určených na rekultivace a likvidaci starých důlních zátěží v severozápadních Čechách. ČIA to řekl vládní zmocněnec Vlastimil Aubrecht. Dodal, že těsně před dokončením je výběr nových kritérií pro hodnocení veřejných obchodních soutěží na projekty financovaného z vládních peněz.
 

Projekty už nebudou v rámci veřejných obchodních soutěží hodnoceny pouze podle ceny jako dosud. Konečné znění kritérií předloží úřad vládního zmocněnce spolu s ministerstvem průmyslu a obchodu na příštím zasedání meziresortní komise, která doporučila změnu kritérií loni v listopadu.

Patnáct miliard korun má být v lokalitách postižených důlní činnosti v Ústeckém a Karlovarském kraji čerpáno po dobu deseti let. Vláda loni vyčlenila na rekultivační projekty pro Fondu národního majetku (FNM) první tři miliardy korun. Aubrecht odmítá informace, že FNM peníze pro severozápadní Čechy nemá. Dodal, že se je protahuje schvalování projektů v meziresortní komisi.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist