https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-ustecku-zahajeno-premosteni-trati-na-dalnici-d8
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Ústecku zahájeno přemostění trati na dálnici D8

15.10.2002 11:21 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Přeložka železniční trati u obce Žďárek v okrese Ústí nad Labem začala fungovat v pondělí 14. října jako součást instalace nového mostu na závěrečném úseku mezinárodní dálnice D8. Instalace nového mostu o délce přes 100 metrů má být dokončena do 30. listopadu. Pavel Lány z Ředitelství silnic a dálnic dnes ČIA řekl, že mezi železničním stanicemi Malé Chvojno a Telnice bude 45 dnů jezdit náhradní autobusová doprava. Podle Lányho se chýlí k závěru proražení dvou průzkumných štol budoucího dálničního tunelu u Nakléřova.
 

Závěrečný úsek mezinárodní dálnice D8 z Trmic na státní hranici s Německem u obce Krásný Les má být zprovozněn do konce roku 2005. Tento úsek dálnice D8 v délce 22,5 km povede mimo jiné v délce 5,5 km po mostech a 2,5 km tunelem. Náklady na výstavbu úseku dálnice nechtěl Lány specifikovat s ohledem na neukončené výběrové řízení na některé dodavatele stavby.

Část dálnice v délce zhruba 12 km z Trmic do Řehlovic na Ústecku bude dodavatelsky zajišťovat firma Eurovia, filiálka francouzské společnosti Vinci. Eurovia v minulých dnech podepsala kontrakt na dodavatelské práce v hodnotě 117 milionů eur. Nejasný je podle Lányho termín zahájení výstavby předposledního českého úseku D8 z Lovosic do Řehlovic, kde trasa vede přes Chráněnou krajinnou oblast České Středohoří. Odvolání hnutí Děti země a dalších subjektů k vydání územního rozhodnutí zatím řeší úřady v Litoměřicích a v Praze.

Mezinárodní dálnice D8 spojí v budoucnu Prahu a státní hranici s Německem u Krásného Lesa na Ústecku v délce 92 kilometrů. Na saské straně je v plném proudu stavba navazujícího úseku dálnice A17 přes Pirnu na Drážďany.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist