https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-veletrhu-envibrno-se-predstavuje-i-statni-fond-zivotniho-prostredi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na veletrhu ENVIBRNO se představuje i Státní fond životního prostředí

31.10.2001 11:23 | BRNO (ČIA)
Celkové příjmy Státního fondu životního prostředí (SFŽP) v letech 1992 až 2000 dosáhly úhrnem 36,28 miliardy korun, z toho v loňském roce 3,5 miliardy korun. Výdaje SFŽP dosáhly ve stejném období sumy 28,24 miliardy korun, z toho 2,8 miliardy v roce 2000. Fond o tom informoval ve vlastní expozici na 10. mezinárodním veletrhu techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO, který se koná na brněnském výstavišti od 30. října do 2. listopadu.
 

V popsaném devítiletém období SFŽP finančně podpořil realizaci 803 čistíren odpadních vod a kanalizací, 120 akcí k odstranění následků povodňových škod, 2365 plošných plynofikací obcí a plynofikací kotelen, včetně ostatních technologií, 905 akcí ke snížení zátěže přírody a krajiny, včetně nakládání s odpady a signoval 151 smluv o poskytnutí podpory formou nákupu vysoušecích zařízení. Za dobu činnosti Fondu do konce roku 2000 vydal ministr životního prostředí 4246 rozhodnutí o poskytnutí podpory v souhrnné částce zhruba 30,76 miliardy korun.

V rámci ekologické přehlídky v Brně SFŽP informuje možnostech podpory, zejména však o svém postavení implementační agentury pro program ISPA Evropské unie na poskytování finančních prostředků formou grantů, úvěrů a příspěvků k úhradě úvěrů na projekty životního prostředí v kandidátských zemích v období před vstupem do EU. Každoročně by do roku 2006 mělo být pro ČR uvolněno na kvalitně připravené projekty zhruba 1,2 miliardy korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist