https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-veprove-dovazene-z-polska-bude-vyssi-clo
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na vepřové dovážené z Polska bude vyšší clo

13.3.2003 12:12 | PRAHA (ČIA)
Dotované vepřové maso dovážené do ČR z Polska bude do konce letošního roku zatížené vyšším clem. Ve středu totiž vláda schválila nařízení, které zvyšuje clo na dovoz čerstvého a chlazeného vepřového masa z Polské republiky o 50 procentních bodů na 88,5 procenta. ČIA o tom informoval tiskový mluvčí ministerstva zemědělství Martin Severa.
 

"Pokud by vyměřené clo bylo nižší než 23 korun za kilogram, vyměří se sazby cla ve výši 23 korun za kilogram. U zboží, jehož celní hodnota deklarovaná při dovozu činí více než 36 korun za kilogram se zvýšené sazby dovozního cla neuplatňují," konstatoval Severa. Vláda o tomto opatření rozhodla po vyhlášení Polské vlády o subvencovaném vývozu vepřového masa mimo celní prostor Evropské unie. Dovoz většího množství dotovaného vepřového masa by totiž pro ČR mohlo mít katastrofální následky v podobě zhroucení trhu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist