https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-vyreseni-problemu-s-pitnou-vodou-potrebuje-rokytnice-20-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na vyřešení problémů s pitnou vodou potřebuje Rokytnice 20 milionů korun

23.10.2001 16:05 | ROKYTNICE NAD JIZEROU (ČIA)
Investici ve výši 20 milionů korun potřebuje krkonošské město Rokytnice nad Jizerou na Semilsku k vyřešení problémů s pitnou vodou. Dnes to potvrdil starosta Rokytnice Stanislav Šedivý. "Peníze chceme získat od okresního úřadu, mezinárodního fondu a také půjčkou," řekl Šedivý.
 

Rokytnice nad Jizerou má 3500 stálých obyvatel, v turistické sezóně se zde však pohybuje až 10 tisíc lidí. "Pokud se všichni po návratu z hor večer osprchují a ještě zapnou automatickou pračku, bude vody málo a bude se muset čekat do rána, než znova nateče," řekl Šedivý s tím, že katastrofický scénář s nedostatkem vody je aktuální v horizontu dvou let. Kapacita vodovodů postavených v minulosti totiž podle Šedivého nepočítala s větší zátěží a nestačí pokrýt vyšší spotřebu vody.

Situaci lze podle Šedivého řešit zvětšením vodojemů nebo rychlejším způsobem jejich propojení s novým řadem. Město bude po technické stránce na zahájení stavebních prací připraveno. Má územní rozhodnutí, vyřešené majetkoprávní záležitosti a nechalo již vypracovat i projektovou dokumentaci. "Nyní nám scházejí skutečně už jen peníze," dodal.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist