https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nachod-si-upravuje-prostory-pro-planovanou-pesi-zonu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Náchod si upravuje prostory pro plánovanou pěší zónu

21.5.2001 20:02 | NÁCHOD (ČIA)
Úpravy Masarykova náměstí probíhají v současné době v centru Náchoda. Jak ČIA informoval zástupce starosty Náchoda Karel Petránek, stavební úpravy a následné vydláždění prostoru před náchodskou radnicí bude stát více než půl milionu, další prostředky si vyžádá instalace laviček a ostatního městského mobiliáře.
 

Rekonstruovaný prostor Masarykova náměstí by měl navázat na plánovanou pěší zónu. Ta povede od autobusového nádraží ulicí Na Kamenici přes Karlovo náměstí a končit bude právě na Masarykově náměstí. "V současné době je zpracována studie pěší zóny. Již příští rok by se mělo upravovat Karlovo náměstí, na tyto práce v následujících letech naváží úpravy zbytku plánované pěší zóny," řekl ČIA Petránek.

Náchod v současné době nemá oficiální pěší zónu. Dopravní omezení umožňují volnější pohyb pěších po ulici Na Kamenici, statut pěší zóny však tato ulice a další prostory získají podle Petránka až po plánovaných úpravách.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist