https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nachodsky-okresni-urad-musi-zlikvidovat-odpad-obsahujici-bifenyly
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Náchodský okresní úřad musí zlikvidovat odpad obsahující bifenyly

28.11.2001 19:01 | NÁCHOD (ČIA)
K likvidaci nebezpečného odpadu obsahujícího polychlorované bifenyly (PCB) bude muset pravděpodobně přistoupit Okresní úřad v Náchodě. ČIA o tom dnes informovala tisková mluvčí úřadu Ilona Kočová.
 

"Jedná se o písek znečištěný PCB. Hrozí zde nebezpečí, že PCB, které jsou ve velkém množství obsaženy v odpadu, zamoří horninové prostředí a podzemní vody, neboť skladovací místo není odpovídajícím způsobem zajištěno," uvedl přednosta okresního úřadu Lubomír Šmída.

Stavební odpad obsahující PCB je majetkem Zemědělského družstva Bor se sídlem v Bezděkově nad Metují. To podle Kočové nesplnilo v určené lhůtě dobrovolně povinnost odpad odstranit. Proto Okresní úřad Náchod na základě podnětu České inspekce životního prostředí zajistí likvidaci odpadu. Vynaložené náklady, které dosáhnou přibližně 200 tisíc korun bude okresní úřad následně vymáhat na družstvu Bor.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist