https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nadace-pro-zachranu-jizerskych-hor-rozdeli-v-zari-200-tisic-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nadace pro záchranu Jizerských hor rozdělí v září 200 tisíc korun

29.8.2001 14:40 | LIBEREC (ČIA)
Celkem 200 tisíc korun má k dispozici Nadace pro záchranu a obnovu Jizerských hor na podporu ekologických programů obcí, neziskových organizací i jednotlivců. Dnes to potvrdila ředitelka nadace Blažena Hušková s tím, že většinu peněz získala nadace z příspěvků Fondu národního majetku. Dodala, že začátkem září se sejde správní rada a určí podmínky pro poskytnutí grantu.
 

"Je to ekologicko-komunikativní program podporující hlavně ekologickou výchovu a pozitivní aktivity směřující k ochraně životního prostředí. Jeden projekt zaměřený na ekologii či obnovu Jizerských hor může získat nejvýše 30 tisíc korun," upřesnila Hušková.

V červnu získalo podporu nadace sedm diplomových prací vysokoškoláků z Prahy a z Technické univerzity v Liberci. "Zadání diplomových prací znělo většinou na téma ekologická výchova a ochrana vod. Rozdělili jsme 90 tisíc, které jsme dostali od Československé obchodní banky a od spisovatele Suchla," řekla Hušková.

V loňském roce Nadace pro záchranu a obnovu Jizerských hor rozdělila 300 tisíc korun. Letos to bude podle Huškové asi půl milionu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist