https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nadrazi-v-povrlech-je-nyni-centrem-vystavby-useku-koridoru-usti-decin
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nádraží v Povrlech je nyní centrem výstavby úseku koridoru Ústí - Děčín

27.3.2002 16:57 | POVRLY (ČIA)
Hlavní práce na výstavbě závěrečného úseku mezinárodního železničního rychlostního koridoru mezi Prahou a Děčínem se nyní soustředí na úsek mezi stanicemi Dobkovice a Povrly na rozhraní okresů Ústí nad Labem a Děčín. Kompletní přestavbou a modernizací prochází zejména železniční stanice Povrly. ČIA to dnes řekl František Majer ze stavební správy Českých drah v Ústí nad Labem. Podle jeho slov se na nádraží v Povrlech buduje nový podchod a peróny, rekonstrukcí prochází vnitřek nádražní budovy. Práce by zde měly vyvrcholit kolem 23. května.
 

Celý úsek rychlostního koridoru mezi Děčínem a Ústím nad Labem má být dokončen koncem roku 2002 a podle Majera bude tento termín dodržen. Poté bude následovat zkušební provoz. Výměna kolejí, elektrických trolejí, drážních mostů a výstavba nových zastávek už byla provedena mezi stanicemi Ústí nad Labem sever a Povrly i na úseku Dobkovice - Děčín. Výměna kolejí a další stavební práce budou nyní probíhat mezi stanicemi Povrly a Dobkovice. Zde bude u osobních vlaků na čas zavedena náhradní autobusová přeprava. Hlavním dodavatelem stavby úseku koridoru mezi Ústím nad Labem a Děčínem je ústecký závod společnosti Stavby silnic a železnic.

Samostatnou investiční akcí je přestavba železničního uzlu Děčín, která navazuje na výstavbu rychlostního koridoru. Ten v budoucnu spojí Berlín, Prahu a Vídeň. Rychlíky a expresy zde budou využívat moderní výkyvné vagóny a budou dosahovat rychlosti až 160 km za hodinu. Dokončen už je úsek mezi Lovosicemi a Ústím nad Labem v hodnotě více než jedné miliardy korun a většina dalších úseků směrem na Prahu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist