https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nakladni-doprava-na-cd-funguje-po-velke-vode-jiz-normalne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nákladní doprava na ČD funguje po velké vodě již normálně

1.9.2002 11:03 | PRAHA (ČIA)
České dráhy (ČD) již obnovily nákladní dopravu ochromenou povodněmi, a to prakticky mezi všemi důležitými centry, byť na některých úsecích jezdí nákladní vlaky odklony nebo náhradními trasami. Největší komplikace jsou nyní v mezinárodní dopravě, kde zahraniční partneři nestačí odvážet předávané vlaky. Proto je dnes na síti ČD v současné době odstaveno 54 nákladních vlaků do Německa, které nestíhají němečtí kolegové odbavit. ČIA to potvrdil Petr Šťáhlavský z tiskového oddělení ČD.
 

Podle jeho slov i přes omezení nebo zastavení výroby v mnoha postižených místech dosahuje nakládka zboží 90 procent plánu a od 26. do 29 srpna se pohybovala kolem 130 tisíc tun denně. Celkem bylo v těchto dnech naloženo 513 814 tun nákladu. Problémem zůstává pouze přeprava rychle zkazitelného zboží, živých zvířat a spěšnin, a to především z důvodů avizování zásilek příjemcům. V brzké době mohou chybět i některé řady vozů, které čekají na odbavení do zahraničí a doba jejich návratu se v zahraničí prodlužuje.

Ve snaze urychlit dopravu hlavně do Německa zástupci ČD několikrát jednali se zástupci DB AG a Generálního ředitelství cel ČR. "Díky tomu se podařilo zvýšit kapacitu přechodu Cheb - Schirding a Vojtanov - Bad Brambach a navíc otevřít provoz na přechodu Rumburk - Ebersbach," zdůraznil Šťáhlavský. Dodal, že i přesto lze i nadále očekávat rostoucí počet odstavených vlakových souprav na našem území, které zahraniční železnice nestihnou převzít.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist