https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/naklady-na-provoz-hute-v-kladne-drini-prekroci-prodejni-cenu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Náklady na provoz hutě v Kladně-Dříni překročí prodejní cenu

12.12.2000 15:35 | KLADNO (ČIA)
Prodej hutního provozu v Kladně-Dříni bude pro nového majitele znamenat nemalé finanční nároky. Vyplývá to z dnešní schůzky kladenského primátora, správce konkurzní podstaty Poldi Konstrukční oceli a poslanců Sněmovny, která se uskutečnila na půdě kladenského magistrátu. "Mimo kupní ceny zaplatí zájemce rovněž daň z převodu nemovitosti ve výši 200 milionů Kč, dále bude potřebovat 80 milionů korun na odstranění ekologického znečištění areálu. Dalších 700 milionů korun bude nutných jako provozní kapitál," upozornil poslanec Jan Klas.
 

Nejpozději do 22. prosince má potvrdit zájem o část bývalé Poldovky společnost Mossei International Holding, která nabídla přes 400 milionů korun. "Důležitou roli při určování nového majitele bude mít ovšem podnikatelský záměr," připomněl správce konkurzní podstaty Tomáš Pelikán a doplnil, že pouze hodnota továrny přepočtená na šrot je 180 milionů korun.

Hutě v Kladně-Dříni provozují Třinecké železárny se 700 zaměstnanci. Roční objem produkce je 170 tisíc tun oceli.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist