https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nalepky-by-mely-pomoci-zvysit-spotrebu-hoveziho
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nálepky by měly pomoci zvýšit spotřebu hovězího

1.3.2001 21:55 | PRAHA (ČIA)
O rozptýlení obav spotřebitelů z nákupu hovězího masa se od dnešního pokusí také druhý největší zpracovatel tohoto sortimentu v České republice Masokombinát Martinov. Na dveřích i v interiérech jeho prodejen se proto objevily nálepky s nápisem "Hovězí maso testováno na BSE". "Prakticky to znamená, že vedle podmínek daných stálým veterinárním dohledem, musí náš podnik zaručit snadno kontrolovatelný pohyb testovaného masa a jeho vyčlenění od ostatní produkce," uvedla pro ČIA mediální zástupce masokombinátu Eva Kijonková.
 

Podle ní je masokombinát připraven v dalších dnech poskytnout stejné označení smluvním obchodníkům, kteří se zaváží, že nebudou kombinovat maso z Martinova s masem od jiných výrobců.

Masokombinát chce pokračovat v boji proti panice kolem BSE také formou již nastartované kampaně "Dny masa", které se poprvé uskutečnily na severní Moravě minulý týden a snaží se ovlivnit spotřebitele zvýhodněnými cenami masa a uzenin. "Akce nám potvrdila, že lidé jsou ochotni zvýšit spotřebu hovězího. Odbyt se ve sledovaných prodejnách zvýšil o 27 procent," zdůraznila Kijonková.

Ostravský výrobce masa je již od prosince minulého roku v konkurzu, přesto bez přerušení stále vyrábí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist