https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/namestek-plzenskeho-primatora-otasek-rezignoval-na-svou-funkci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Náměstek plzeňského primátora Otásek rezignoval na svou funkci

1.2.2002 17:02 | PLZEŇ (ČIA)
Svou funkci složil na zasedání plzeňských zastupitelů ve čtvrtek 31. ledna po zhruba půl roku trvající aféře náměstek primátora Petr Otásek (ČSSD). Podle většiny zastupitelů se Otásek dopustil závažného pochybení tím, že jeho firma vybírala peníze za parkování na pozemcích města. Jak dnes uvedl primátor Jiří Šneberger, na příštím zasedání zastupitelstva bude podán návrh na obsazení uvolněného místa v městské radě.
 

Otásek rezignoval několik minut před hlasováním o jeho odvolání iniciovaném Čtyřkoalicí. Ještě před odstoupením zdůraznil v emotivním vystoupení své zásluhy o stavbu dálničního obchvatu Plzně. "Na čem si moji předchůdci vylámali zuby, to jsem společně s týmy odborníků dovedl do vítězného konce," prohlásil Otásek s tím, že ho nebaví soupeřit s lidmi, kteří káží o morálce a přitom je jim význam tohoto slova cizí.

Předseda zastupitelského klubu ČSSD Jiří Bis soudí, že pro zbytek volebního období už funkce náměstka zůstane neobsazená. "Otáskovy kompetence se zřejmě rozdělí mezi ostatní náměstky. Pravděpodobně ale doplníme z řad zastupitelů sociální demokracie člena rady," vysvětlil Bis.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist