https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/narodni-muzeum-zahajuje-vystavu-o-prazske-zoo
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Národní muzeum zahajuje výstavu o pražské Zoo

16.10.2001 16:16 | PRAHA (ČIA)
Výstava Pražská zoo včera, dnes a zítra bude slavnostně zahájena dnes odpoledne v hlavní budově Národního muzea (NM). Výstava vznikla u příležitosti 70. výročí založení Zoo Praha. "Spolupráce NM a zoo je letitá. Menší výstavu už NM připravilo před deseti lety k jejímu 60. výročí," uvedla na dnešní tiskové konferenci autorka výstavy Romana Anděrová.
 

Výstava je členěna do tří částí: úvodní je věnována stručnému průřezu historií zoologické zahrady. V kopiích i originálech se návštěvníci mohou seznámit s dobovými dokumenty a fotografiemi a také s osobností a dílem zakladatele zahrady profesora Jiřího Jandy. Nejrozsáhlejší část výstavy je věnována současnosti, kde lze porovnávat vzhled zahrady v počátcích a dnes. Závěr výstavy se zamýšlí nad budoucností zoo. Všechny moderní zoologické zahrady přestaly být pouhou sbírkou co nejexotičtějších zvířat a snaží se rozmnožovat ohrožené druhy. Seznamují také své návštěvníky se životem zvířat a jejich vzájemnými vztahy.

Druhá polovina výstavy, která zahrnuje především faktografii zoologické zahrady (listiny, dokumenty) bude umístěna v Muzeu hl. m. Prahy. Výstava potrvá až do 17. února 2002, otevřená je denně od 9 do 17 hodin. Její součástí budou i doprovodné programy včetně soutěží, chovatelských poraden a setkání s pracovníky zoo.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist