https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/narodni-park-ceske-svycarsko-ma-novou-mapu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Národní park České Švýcarsko má novou mapu

3.8.2002 15:06 | KRÁSNÁ LÍPA (ČIA)
Oficiální mapu nejmladšího českého Národního parku České Švýcarsko vydává v těchto dnech obecně prospěšná společnosti České Švýcarsko ve spolupráci se společností Geodézie Online. Mapa kromě nabízí i abecední seznam turistických cílů, ilustrační fotografie a návštěvní řád národního parku. Ředitel obecně prospěšné společnosti Marek Mráz ČIA informoval, že mapa je vydána v měřítku 1:25 000. Mapa se bude prodávat v informačních střediscích v oblasti Českého Švýcarska.
 

Příprava mapy trvala více než rok. V autorském kolektivu se sešli také historička Nataša Belisová, fotograf Václav Sojka nebo znalec místních názvů Karel Stein. Cílem autorského kolektivu bylo vydat mapu, jež by čtenáře nejen seznamovala s regionem, ale též vysvětlila podstatu ochrany přírody v národním parku. Jeho charakteristice je věnována na zadní straně mapy obsáhlá pasáž. Uveden je rovněž výčet všech existujících naučných stezek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist