https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/national-geographic-zve-na-vystavu-do-karolina
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

fotogalerie uvnitřNational Geographic zve na výstavu do Karolina

1.8.2002 09:14 | PRAHA (EkoList)
Exotické záběry krajin či snímky divokých zvířat mohou odedneška zájemci shlédnout na výstavě "Stále je co objevovat" v pražském Karolinu. National Geographic ČR se společností ZES Brno tu představují kolekci stovky fotografií autorů, kteří publikují v magazínu National Geographic (NG). "Většina fotografií je v České republice vystavována poprvé," přibližuje jedinečnost výstavy její kurátor Pavel Radosta. "Řada snímků má i světovou premiéru," dodává.
 

V historických místnostech Karolina lze spatřit dnes již velmi známé fotografie, jako je například Lev v písečné bouři nebo Plavající lední medvěd. Několika záběry se tu představuje také legenda reportážní fotografie, James L. Stanfield. "V současné době nemá tato kolekce v Evropě obdobu," tvrdí Pavel Radosta.

Mezi autory sice nenalezneme žádného Čecha, v rámci doprovodného programu si ale zájemci mohou 21. srpna vyslechnout vyprávění Jana Šibíka, fotoreportéra Reflexu. Dalších besed se zúčastní Miroslav Caban, který nedávno zdolal Mount Everest bez použití kyslíkového přístroje, a Steve Lichtag, autor dokumentárních filmů, z nichž ten nejpopulárnější pojednává o bílých žralocích.

Vedle besed program zpestřuje i stálá projekce filmů natočených pro NG Channel. K dispozici je rovněž kompletní elektronický archiv všech 112 ročníků časopisu NG. Výstava, na jejíž vernisáži se včera odpoledne objevil i pražský primátor Igor Němec, potrvá do 15. září.

Gepard s ulovenou antilopou, © Chris Johns/National Geographic Ptáci z močálů, © Otis Imboden/National Geographic
Gepard s ulovenou antilopou, © Chris Johns/National Geographic Ptáci z močálů, © Otis Imboden/National Geographic
Pobřeží Britské Kolumbie, © Sam Abell/National Geographic Fotograf B. Curstinger s asistentem, © Emory Kristof/ National Geographic
Pobřeží Britské Kolumbie, © Sam Abell/National Geographic Fotograf B. Curstinger s asistentem, © Emory Kristof/ National Geographic

reklama

 
Jan Stejskal

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist