https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/navstevnicke-centrum-srni-umozni-pozorovat-nocni-zivot-vlku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Návštěvnické centrum Srní umožní pozorovat noční život vlků

20.12.2016 01:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
Instalace kamery do vlčího výběhu proběhne začátkem příštího roku a hned poté se začne natáčet. Po zpracování natočeného materiálu se pak bude moci veřejnost seznámit  s nočním životem smečky přímo v prostorách NC Srní. Noční záběry budou barevné a ozvučené.
Instalace kamery do vlčího výběhu proběhne začátkem příštího roku a hned poté se začne natáčet. Po zpracování natočeného materiálu se pak bude moci veřejnost seznámit s nočním životem smečky přímo v prostorách NC Srní. Noční záběry budou barevné a ozvučené.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Správa NP Šumava
Pomocí zbrusu nové videokamery, vybavené „nočním viděním“, bude Správa Národního parku Šumava sledovat noční život vlků, kteří žijí ve výběhu návštěvnického centra v Srní. Novou videokameru získala Správa NP Šumava jako dar od Krajského úřadu Plzeňského kraje. Informuje o tom Jan Dvořák, tiskový mluvčí Správy NP Šumava.
 

„Noční život šelem je velmi zajímavý, možná zajímavější než jejich život denní. Nám, běžným smrtelníkům, ale zůstává stále skrytý. Na našem návštěvnickém centru budeme mít jedinečnou možnost tento život pozorovat,“ říká vedoucí Návštěvnického centra (NC) Srní Jiří Kec.

Instalace kamery do vlčího výběhu proběhne začátkem příštího roku a hned poté se začne natáčet. Po zpracování natočeného materiálu se pak bude moci veřejnost seznámit s nočním životem smečky přímo v prostorách NC Srní. Noční záběry budou barevné a ozvučené.

„Určitě se bude na co dívat, protože vlci jsou aktivní i v noci. Budeme moci nahlédnout do nočního intimního života smečky. Měsíc v úplňku prodlužuje dobu šerosvitu a v tu dobu bývají vlci velmi čilí, proto často vyjí. I naše smečka umí spustit „varhanní koncert sta píšťal“, zapojují se i mladá vlčata. Musím uznat, že mají naladěno. Sdělují světu, že jsou opět na Šumavě doma,“ vysvětluje Jiří Kec.

Vlky bude možné pozorovat v Návštěvnickém centru Srní i v průběhu vánočních svátků, Silvestra a Nového roku od 8:30 do 15:30 (kromě 24.-26.12.2016 a 1.1.2017). Komentovaná prohlídka s videosekvencemi života smečky a návštěvou výběhu je nachystána 28.12. 2016 od 13:00 hod.

Více informací najdete na NP Šumava.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist