https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/navstevnost-zoo-brno-poklesla-patrne-kvuli-parnemu-letu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Návštěvnost Zoo Brno poklesla, patrně kvůli parnému létu

31.10.2015 09:50 | BRNO (ČTK)
Letošní návštěvnická sezona nebyla pro brněnskou zoo příliš úspěšná, protože zahrada eviduje meziroční pokles počtu návštěvníků o zhruba 15 000. V tomto roce zavítalo do zoo zatím necelého čtvrt milionu lidí. Návštěvnost by mohly ještě mírně zlepšit vánoční akce, na štědrodenní krmení zvířat přichází až 2000 lidí, řekl ČTK ředitel zoo Martin Hovorka.
 

"Letos nám nepřálo počasí. Bylo až příliš vedro. Našim problémem je, že ležíme na Mniší hoře, tedy v kopcovitém terénu, který v parném létě není moc velkým lákadlem k procházkám," uvedl ředitel.

Památkáři si ale sezonu pochvalují. Kasteláni jihomoravských hradů a zámků letos zaznamenali ve srovnání s loňskem zvýšení návštěvnosti o zhruba deset procent.

Návštěvníkům směřujícím na vrchol Mniší hory, kde jsou afričtí kopytníci a pavilon Tropické království, se zoo snaží cestu usnadnit. Nahoru je vozí dva ekovláčky. V budoucnu by mohli turisté vyjíždět do těchto míst zoo lanovkou. Zatím je to ale pouze plán ve stádiu úvah, uvedl ředitel.

Nejvyšší návštěvnost od roku 1989 měla zoo v roce 2008, kdy do ní zavítalo 320.000 lidí. Lákadlem tehdy byla dvojčata ledních medvědů Bill a Tom. Nyní je jejich matka Cora v porodním boxu. Pokud přivede na svět další potomky, což by se mohlo stát na přelomu listopadu a prosince, návštěvnost by mohla být v příštím roce zase o trochu lepší, doplnil ředitel.

Brněnská zoo chová 800 zvířat 200 živočišných druhů. K největším atrakcím patří lední medvědi, polární vlci, tygři sumaterští a část zoo nazývaná Beriengie, v níž jsou medvědi kamčatští.



reklama

 
Vladimír Klepáč
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist