https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nazory-odborniku-ceskobudejovicke-radni-nezajimaji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Názory odborníků českobudějovické radní nezajímají

31.10.2000 11:10 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
S téměř absolutním nezájmem českobudějovických radních se setkal seminář na téma Protipovodňová opatření na řece Malši v Českých Budějovicích, který za účasti špičkových expertů zabývajících se danou problematikou uspořádaly petiční výbor Malše, Klub přátel Českých Budějovic a územní komise rady města. Již několik měsíců se snaží obyvatelé Havlíčkovy kolonie přesvědčit radnici, že původně navržená protipovodňová opatření jsou chybná a navíc drahá. "Jsme přesvědčeni, že záměr rady odporuje i Strategii ochrany před povodněmi ČR," tvrdí zástupce petičního výboru Pavel Kolář. Dodává, že pod peticí nesouhlasící s protipovodňovými opatřeními, jak je navrhuje radnice, se již podepsalo přes 3000 obyvatel města. Zastupitelé pod tímto tlakem konečné rozhodnutí rady odložili a vyžádali si další odborné expertízy, které by měly být hotovy ještě letos. Radní a zastupitelé nyní dostali možnost seznámit se s názory renomovaných expertů mezi nimiž byl například Vojtěch Broža z katedry hydrotechniky Stavební fakulty ČVUT Praha, Jiří Koťátko z a.s. Vodní díla TBD či Vladimír Šámal z Agentury ochrany přírody. Až na výjimky ji ale nevyužili. Na seminář nepřišel ani šéf územní komise rady města sociální demokrat Jan Singer, přestože byl podepsán na pozvánce. V kuloárech radničních stran se hovoří o tom, že mu účast zakázali koaliční partneři z Unie svobody a KDU-ČSL.
 
<p>
reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist