https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nejkrasnejsim-snimkem-z-jizerek-je-znejici-tisina
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nejkrásnějším snímkem z Jizerek je Znějící tišina

19.9.2017 17:08 | PRAHA (Ekolist.cz)
Znějící tišina.
Znějící tišina.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V rámci fotografické soutěže Zaostřeno na Jizerky probíhalo po celou dobu letních prázdnin na internetu hlasování široké veřejnosti o nejkrásnější snímek Jizerských hor. S počtem 2 494 hlasů zvítězila fotografie od Petera Mayera Znějící tišina. Informuje o tom soutěž pořádající Nadace Ivana Dejmala pro ochranu přírody.
 

Lidé mohli letos vybírat z 212 snímků. Soutěž Zaostřeno na Jizerky pořádá Nadace Ivana Dejmala pro ochranu přírody již posedmé. Vítězný snímek se připojí k výstavní kolekci, kterou vybrala odborná porota. Výstava však není jediné místo, kde se nejlepší snímky objeví. Porota také vybrala 13 fotografií, z nichž nadace sestaví kalendář Zaostřeno na Jizerky 2018. Ten bude představen v rámci vernisáže ve čtvrtek 12. října od 17 hod v Atriu Tropické zahrady libereckého Wellness Hotelu Babylon. Na autory oceněných snímků čekají hodnotné ceny a pro každého fotografa má nadace připravený jeden výtisk kalendáře jako poděkování.

Kalendář se však i prodává a výtěžek putuje na pomoc Jizerským horám. V minulosti nadace pomohla s výsadbou více než 84 tisíc stromků, opravou stezek pro turisty, vybudování rybího přechodu nebo obnovou rašeliniště. "Zájem o kalendář každým rokem narůstá a oproti prvnímu ročníku se jejich náklad prakticky zdvojnásobil. Těší mě, že lidé jsou ochotni tímto způsobem pomoci přírodě. Odměnou jim pak je celoroční pohled na krásné snímky,“ říká Ondřej Petrovský, ředitel nadace.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist