https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nejlepsi-postoj-k-ochrane-zvirat-maji-tri-kandidati-na-prezidenta-fischer-hilser-a-horacek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nejlepší postoj k ochraně zvířat mají tři kandidáti na prezidenta: Fischer, Hilšer a Horáček

5.1.2018 01:43 | PRAHA (Ekolist.cz)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Svoboda zvířat a NESEHNUTÍ
Jak se který z kandidátů na budoucího prezidenta České republiky staví k právům a ochraně zvířat? Ekologické organizace Svoboda zvířat a NESEHNUTÍ připravily pro kandidáty anketu se čtyřmi otázkami, ze které vyplynulo, že pouze Pavel Fischer, Marek Hilšer a Michal Horáček plně podporují ochranu zvířat.
 

Kandidáti měli odpovídat na otázky, týkající se ochrany zvířat. Mezi tématy bylo testování prostředků pro domácnost na zvířatech, prodej a dovoz výrobků z pravých kožešin, využívání zvířat v cirkusech a životní podmínky hospodářských zvířat ve velkochovech.

Nejčastěji by kandidáti podpořili zákaz testování prostředků pro domácnost na zvířatech (Fischer, Hilšer, Horáček, Hannig, Drahoš a Kulhánek) a přijetí opatření ke zlepšení životních podmínek hospodářských zvířat ve velkochovech (Fischer, Hilšer, Horáček, Hannig a Drahoš). Plné odpovědi na anketní otázky si můžete přečíst zde.

Mirek Topolánek a Miloš Zeman na anketní otázky neodpověděli.

„Pozitivním zjištěním pro nás je, že šest ze sedmi kandidátů podporuje zákaz testování prostředků pro domácnost na zvířatech a pět ze sedmi je pro uzákonění lepších podmínek pro chov hospodářských zvířat, jako je například zákaz chovu slepic v klecích,“ komentuje pozitivní zjištění průzkumu Martin Hyťha z NESEHNUTÍ.

„Výsledky našeho průzkumu jsou i trochu smutným zjištěním, že jen třetina kandidátů ochranu zvířat jednoznačně podporuje a nemá potřebu v otázkách zbytečně hledat záminky pro „ale“. Zároveň v souhrnu jsou z pohledu ochrany zvířat odpovědi kandidátů dokonce o něco málo horší, než odpovědi kandidujících v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny. Výjimku tvoří jen otázka na prodej výrobků z kožešin, která má ve srovnání s podzimním průzkumem mezi prezidentskými kandidáty větší podporu,“ říká Barbora Bartušková Večlová ze Svobody zvířat.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist