https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nejvetsi-vypadek-proudu-v-indii-poslednich-deseti-let-300-milionu-lidi-bez-proudu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Největší výpadek proudu v Indii posledních deseti let – 300 milionů lidí bez proudu

30.7.2012 15:41 | PRAHA (Ecomonitor)
Velká část severní Indie a čtrnácti milionové město Dillí byly od dnešních ranních 2 hodin bez elektrické energie. Výpadek proudu, tzv. blackout, je způsobem masivním selhání energetické sítě, píše agentura Reuters. V některých oblastech se dodávku energie podařilo dopoledne obnovit.
 

V oblasti žije na 300 milionů lidí. Black out je největším výpadkem za posledních deset let. Kvůli výpadku se lidé nedostali ráno do práce, v ulicích Dillí je kvůli nefunkčním semaforům zmatek. Mnoho lidí uvízlo v metru a ve vlacích.

„Našli jsme příčinu a podobné věci se v budoucnu již nebudou opakovat,“ prohlásil Ram Nayak, šéf státní energetické společnosti Power Grid Corporation.

Indie má ve špičkách deficit okolo 12 procent elektrické energie, což má dopady na ekonomiku. Elektrické energie je v zemi nedostatek, okolo 40 procent Indů, tj. půl miliardy lidí, pociťují nedostatky elektřiny. Indie se snaží vystavět nové zdroje, ale výstavba řady elektráren a dolů na uhlí je v prodlení.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist