https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nejvic-lidi-se-dopravuje-do-prace-hromadou-dopravou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nejvíc lidí se dopravuje do práce hromadou dopravou

23.7.2003 12:47 | PRAHA (ČIA)
Celkem 35 procent lidí se dopravuje z domova do zaměstnání veřejnou hromadnou dopravou. Dalších 28 procent jezdí do práce autem, 24 procent chodí pěšky, 10 procent jezdí na kole a tři procenta jinak. Zjistil to květnový výzkum Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) mezi 563 respondenty, jehož výsledky byly dnes zveřejněny.
 

Zásadní rozdíl ve způsobu dopravy do práce existuje podle CVVM z hlediska pohlaví. Automobilisté tvoří mezi muži 41 procent, zatímco ženy 15 procent. Ženy naopak častěji používají k cestě do práce hromadnou dopravu a také častěji chodí pěšky. Autem jezdí do zaměstnání celkem 60 procent podnikatelů a 54 procent lidí s vysokou životní úrovní. V nadprůměrné míře automobil využívají i vysokoškoláci.

Čtvrtině ekonomicky aktivních osob zabere jedna cesta do práce méně než 10 minut. V rozmezí 11 až 20 minut cestuje 31 procent lidí, 21 až 40 minut 28 procent a 41 až 60 minut pak 13 procent. Tři procenta pracovníků cestují do zaměstnání déle než hodinu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist