https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nejvyssi-dotace-na-obnovu-venkova-na-liberecku-ziskaly-jindrichovice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nejvyšší dotace na obnovu venkova na Liberecku získaly Jindřichovice

19.7.2001 16:29 | JINDŘICHOVICE POD SMRKEM (ČIA)
Nejvyšší podporu (3,49 milionu korun) z Programu obnovy venkova 2001 získala letos na Liberecku obec Jindřichovice pod Smrkem ve Frýdlantském výběžku.
 

Starosta Jindřichovic Petr Pávek dnes potvrdil, že společně s Jindřichovicemi využijí účelově přidělené dotace na čtyři úspěšné projekty další tři obce sdružené v mikroregionu SeCeSe. Jsou to Horní Řasnice, Dolní Řasnice a Krásný Les. "Každý rok žádáme dotace asi na 20 projektů, protože je jasné, že všechny neuspějí. Poměrně vysokou dotaci jsme dostali díky dobré připravenosti projektů. Máme dlouhodobý plán rozvoje, postupujeme systematicky a koncepčně s velkým nasazením lidí, kterým leží rozvoj regionu na srdci," řekl Pávek.

Asi milion korun z dotace je určeno podle Pávka na rekonstrukci veřejného osvětlení a vybudování biocentra jako pracoviště Technické university Liberec . Asi 300 tisíc korun bude proinvestováno ve studii na vytvoření vzdělávacího univerzitního centra. Největší část z dotace - 2,2 milionu korun - bude investována do vybudování sítě cyklostezek v mikroregionu. "Samozřejmě je prostavíme. Byli bychom ale raději, kdybychom stejnou částku dostali na vybudování přírodního koupaliště, ke kterému stezky povedou. Projekt ministerstvo nepodpořilo, i když mu již několik let dáváme prioritu. Zatím nebudou mít cyklostezky žádný cíl," řekl Pávek

Podle Jitky Píšové z referátu regionálního rozvoje Okresního úřadu v Liberci se o dotace ministerstva pro místní rozvoj na Liberecku letos ucházelo 158 projektů. Uspělo 73 z nich a rozdělí si 16,67 milionu korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist