https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nektere-podniky-budou-mit-s-novym-zakonem-o-prevenci-znecisteni-problemy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Některé podniky budou mít s novým zákonem o prevenci znečištění problémy

15.1.2002 10:15 | PRAHA (ČIA)
Reakce z okresů Nymburk a Kolín ukázaly ochotu vybraných podniků vyjít vstříc požadavkům na informace o toxických látkách. Vyplývá to z výsledků rok trvajícího průzkumu, který se týkal poskytování informací občanům o míře znečišťování životního prostředí chemickými látkami. "Například Infusia Hořatev či Lučební závody Kolín nebudou mít s novým zákonem problémy. Výjimkou jsou kouřimská LONZA Biotec a ZOS Nymburk, které neprojevily přílišnou ochotu něco sdělovat," informoval Jindřich Petrlík z ekologického sdružení Arnika, které výzkum provádělo.
 

Na Mladoboleslavsku firmy většinou odkázaly na státní instituce, pouze Škoda Auto projevila větší vstřícnost formou pozvání k osobnímu projednání," uvedl člen sdružení Arnika Milan Navoj z Bělé pod Bězdězem a vyzval senátora Jaroslava Mitlenera (ODS), aby se zasadil o uzákonění práva na informace o toxických látkách.

Zákon o integrované prevenci znečištění v těchto dnech projednává Senát Parlamentu České republiky. Nová norma mimo jiné zavádí svobodný přístup k informacím o nebezpečných látkách vypouštěných podniky do životního prostředí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist