https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nemak-uz-nechce-blokovat-pozemky-pro-zavod-v-plzni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nemak už nechce blokovat pozemky pro závod v Plzni

4.10.2001 08:57 | PLZEŇ (ČIA)
Pozemek na průmyslové zóně Borská Bole uvolní plzeňští zastupitelé pro další investory. Zrušení blokace třicetihektarového pozemku bude projednáno na dnešním pravidelném zasedání. Zástupci mexické firmy Nemak totiž ve středu 3. října ve večerních hodinách oznámili, že již nemají o pozemky zájem. Informoval o tom plzeňský primátor Jiří Šneberger.
 

Společnost chtěla v Plzni vybudovat továrnu na výrobu automobilových součástí, kvůli hrozbě soudních sporů o výklad územního plánu města ale přípravy projektu přerušila. "Jsem rád, že to bude po vzájemné dohodě a že nedošlo k nějakému konfliktu," řekl po jednání se zástupci Nemaku Šneberger. Třicetihektarový pozemek nenabídne město vcelku, ale území rozdělí na jeden patnáctihektarový pozemek a tři pětihektarové.

Jak ČIA informoval mluvčí firmy Pavel Kučera, i když představitelé Nemaku zrušili rezervaci pozemků, svůj záměr postavit továrnu v Plzni neopustili. Zároveň Kučera ale připustil, že jednání o stavbě závodu probíhají i v Mostě, Maďarsku, Německu a dalších lokalitách.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist