https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nemecka-automobilka-bmw-diky-novem-zavodu-v-cine-zrychli-vyrobu-elektromobilu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Německá automobilka BMW díky novém závodu v Číně zrychlí výrobu elektromobilů

23.6.2022 11:10 (ČTK)
Licence | Volné dílo (public domain)
Automobilka BMW zahájila výrobu ve svém novém závodě v Číně, do něhož investovala 15 miliard jüanů (52,4 miliardy Kč). S odvoláním na oznámení firmy o tom informovala agentura Reuters. Německý výrobce aut díky nové továrně zrychlí výrobu elektromobilů.
 

Závod Lydia je třetí továrnou BMW v Číně, nachází se v městě Šen-jang v provincii Liao-ning na severovýchodě země. Produkce německé společnosti na největším automobilovém trhu světa se zvýší na 830 000 ze 700 000 aut loni, uvedla firma. Továrna je navržena tak, že může vyrábět pouze auta na elektrický pohon a přizpůsobit se poptávce trhu.

Prvním modelem, který sjede z výrobních linek závodu, je čistě elektrický sportovní sedan střední třídy i3. Automobilka tak do příštího roku zvýší nabídku svých elektrických modelů pro čínské zákazníky na 13.

Rychle rostoucímu trhu s elektromobily v Číně dominují domácí výrobci, například BYD, a pak americká Tesla. Tradiční automobilky jako Volkswagen a General Motors, které dominovaly prodeji aut se spalovacími motory, za nimi zaostávají.

Prodej elektromobilů v Číně se proti loňsku více než zdvojnásobil. Téměř čtvrtina aut, která se v Číně prodala za prvních pět měsíců letošního roku, pohánějí baterie, vyplývá z dat čínského svazu výrobců automobilů CAAM.

Automobilka BMW v letošním prvním čtvrtletí prodala v Číně 208.507 vozů. To podle údajů společnosti znamená meziroční pokles o 9,2 procenta. Čína je pro BMW největším trhem.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist