https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nemecko-hodla-posilit-vyrobu-vetrne-a-solarni-energie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Německo hodlá posílit výrobu větrné a solární energie

30.11.2018 20:18 | PRAHA (ČTK)
Německo hodlá v příštích třech letech zvýšit výrobu větrné a solární energie o dalších osm gigawattů. Vládní plán dnes schválil německý parlament. Koaliční vláda konzervativců (CDU/CSU) kancléřky Angely Merkelové a sociální demokracie (SPD) tak kompenzuje své rozhodnutí vzdát se ambice snížit do roku 2020 emise oxidu uhličitého o 40 procent v porovnání se stavem v roce 1990.
 

V uplynulých letech zvyšovalo Německo energetickou kapacitu z větru a sluneční energie každoročně o pět gigawattů. Osm gigawattů pro léta 2019 až 2021 má přijít ještě navrch nad tuto hodnotu, poznamenává agentura Reuters. Původního cíle se země musela vzdát kvůli hospodářskému boomu a nad očekávání velkému přílivu imigrantů.

Kabinet si zároveň vytkl nový cíl zvýšit spotřebu energie z obnovitelných zdrojů v Německu do roku 2030 na 65 procent z loňské zhruba třetiny. V rámci tohoto plánu vláda ale sníží dotaci na výrobu solární energie na 8,9 eur z 11,09 eur za kilowatthodinu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist