https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nemecky-automobilovy-koncern-daimler-zrychli-zavadeni-elektrickych-aut
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Německý automobilový koncern Daimler zrychlí zavádění elektrických aut

18.6.2021 00:51 | STUTTGART (ČTK)
Mnoho z elektromobilů, jejichž uvedení automobilka plánovala na roky 2024 a 2025, se na trh dostane o rok dříve.
Mnoho z elektromobilů, jejichž uvedení automobilka plánovala na roky 2024 a 2025, se na trh dostane o rok dříve.
Foto | Bogdan Tapu / Flickr
Německý automobilový koncern Daimler zrychlí zavádění elektrických aut, informoval na webu německý hospodářský měsíčník Manager Magazin s odvoláním na obeznámené zdroje. Mnoho z elektromobilů, jejichž uvedení automobilka plánovala na roky 2024 a 2025, se na trh dostane o rok dříve. Jejich ekvivalenty s pohonem na fosilní paliva z modelové řady Daimleru postupně zmizí.
 

Šéf automobilky Ola Källenius chce změnu oznámit před letními prázdninami a plánuje den otevřených dveří pro investory, napsal Manager Magazin. Mluvčí Daimleru odmítl zprávu komentovat.

Výrobce luxusních automobilů Mercedes-Benz už v březnu informoval, že přechod k elektrickým autům uspíší. Harmonogram transformace přitom nezveřejnil.

Někteří výrobci aut už oznámili, že přejdou pouze na elektrický pohon. Například Volvo toho chce dosáhnout do roku 2030. Nevládní organizace Evropská federace pro dopravu a životní prostředí tento týden uvedla, že některé automobilky, například Daimler, s vyřazováním aut na fosilní pohon z výroby výrazně nespěchají.

Vedle produkce vozů Mercedes-Benz je Daimler největším výrobcem nákladních automobilů na světě. Pod divizi nákladních vozů spadá i značka autobusů Setra.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist