https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nepotrebnym-oblecenim-lide-mohou-napomoci-zachrane-slonu-v-africe
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nepotřebným oblečením lidé mohou napomoci záchraně slonů v Africe

2.7.2017 03:37 | OSTRAVA (ČTK)
Prostřednictvím sbírky oblečení chce ostravská zoologická zahrada podpořit projekt záchrany slonů v Africe.
Prostřednictvím sbírky oblečení chce ostravská zoologická zahrada podpořit projekt záchrany slonů v Africe.
Prostřednictvím sbírky oblečení chce ostravská zoologická zahrada podpořit projekt záchrany slonů v Africe. Zoo navázala spolupráci s organizací Moment, díky níž se mohou lidé zapojit do prázdninové sbírky oblečení a přispět tak na záchranu slonů ve volné přírodě, řekla dnes mluvčí zahrady Šárka Nováková.
 

"Pomoc spočívá v darování nepotřebného, ale stále pěkného oblečení. Organizace Moment je poté roztřídí a prodá v síti našich second handů, kterých máme v moravskoslezském regionu zatím sedm," uvedla ředitelka Momentu Simona Honsová. Výtěžek z prodeje poputuje na projekt Save Elephants, který se v Africe snaží bojovat proti pytláctví.

Oblečení lze vkládat do sběrného koše, který bude umístěn před vstupem do zoo, od 1. července do 31. srpna. "Jedna taška nepotřebných, ale pěkných věcí znamená krmení na jeden den pro celý psí tým v Kongu, který je speciálně vycvičen na odhalování pytláků slonoviny," uvedla Honsová.

Nováková připomněla, že slon africký obýval původně téměř celou Afriku. Počet slonů ale klesá právě kvůli jejich ilegálnímu zabíjení a obchodu se slonovinou. Každoročně je pro kly v Africe zabito 30.000 až 40.000 slonů, kteří jsou v Červeném seznamu ohrožených zvířat vedeni jako zranitelný druh.

Společnost Save Elephants založil dobrodruh, cestovatel a aktivista Arthur Sniegon, který bojuje přímo v Africe proti pytláctví a ilegálnímu obchodu se slonovinou.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist