https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nesehnuti-chystaji-demonstraci-za-odvolani-chrudimske-rady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nesehnutí chystají demonstraci za odvolání chrudimské rady

16.11.2001 11:38 | CHRUDIM (ČIA)
Demonstraci, kterou bude provázet podepisování petice žádající demisi městských radních, chystá na sobotu 17. listopadu od 10 hodin na Resslově náměstí v Chrudimi hnutí Nesehnutí. Jeho mluvčí Milan Daniel dnes ČIA řekl, že hlavním důvodem zorganizování akce je nerespektování demokratických principů ze strany městské rady, především v kauze výstavby obchodního domu Penny market.
 

Nesehnutí dlouhodobě poukazují na špatné hospodaření radnice. "Její současné vedení utratilo za své volební období kolem 330 milionů korun, a tak se snaží sehnat finance všemi prostředky. Když se jim nepodařilo prosadit v zastupitelstvu ani napočtvrté prodej pozemků na stavbu Penny marketu u Trama, alespoň jim městské pozemky pronajímají," řekl Daniel. Tím podle Nesehnutých jednala radnice proti zájmu občanů, kteří proti této výstavbě protestovali.

Starosta Chrudimi Ladislav Libý aktivity Nesehnutých odmítl. Naopak v regionálním tisku poukázal na spolupráci jejich mluvčího s StB. "V občanských iniciativách se angažuji třiatřicet let. Za své někdejší selhání nesu plnou odpovědnost a jsem připraven za to platit do konce života. Před neřádem však kvůli tomu uhýbat nebudu," reagoval Daniel.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist