https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nestle-konci-s-plastovymi-brcky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nestlé končí s plastovými brčky

16.1.2019 07:04 | PRAHA (ČTK)
Společnost Nestlé oznámila, že od února začne ve výrobě brček používat alternativní materiály, jako je papír. Ilustrační snímek.
Společnost Nestlé oznámila, že od února začne ve výrobě brček používat alternativní materiály, jako je papír. Ilustrační snímek.
Foto | Ram Yoga / Flickr
Švýcarský potravinářský koncern Nestlé přestane od příštího měsíce ke svým produktům dávat plastová brčka. Současně pracuje na vývoji lahví na vodu z biologicky odbouratelného materiálu. Vyplývá to ze zprávy společnosti. Firma Nestlé, která je největším světovým producentem balených potravin, loni spolu s dalšími firmami zahájila kampaň, jejímž cílem je do roku 2025 vyrábět všechny obaly recyklovatelné nebo na vícenásobné použití, napsala agentura Reuters.
 

Společnost Nestlé oznámila, že od února začne ve výrobě brček používat alternativní materiály, jako je papír. Její divize Nestle Waters do roku 2025 zvýší ve svých obalech podíl recyklovaného plastu PET (polyethylentereftalát) globálně na 35 procent, na 50 procent pak v USA a pro některé typy vod také v Evropě.

Nestlé vyvíjí nové materiály na bázi papíru a biologicky rozložitelných polymerů, které jsou rovněž recyklovatelné. "To by se mohlo stát cennou volbou v místech, kde recyklační infrastruktura dosud neexistuje a ještě nějakou dobu nebude k dispozici," uvedla firma ve svém prohlášení.

Na vývoji biologicky odbouratelného a recyklovatelného materiálu pro lahve švýcarská firma spolupracuje s americkým podnikem Danimer Scientific a na výrobě recyklovatelného polypropylenu pro potravinářské obaly se společností PureCycle Technologies.

Podle nedávného zjištění organizace Greenpeace jsou nadnárodní potravinářské koncerny Coca-Cola, PepsiCo a Nestlé největšími producenty plastového odpadu na světě. Všechny tři jmenované společnosti přislíbily podniknout kroky ke snížení odpadu do roku 2025.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist