https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/news24com-zoo-odchovala-prvni-mlade-mravenecnika-v-jizni-asii
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

News24.com: Zoo odchovala první mládě mravenečníka v jižní Asii

9.1.2006 15:26 | PRAHA/SINGAPUR (EkoList)
Je to vůbec poprvé v historii, kdy bylo odchováno mládě tohoto ohroženého živočišného druhu v zoologické zahradě v jižní Asii. Jak uvádí server News24.com, zprávu dnes oznámilo vedení zahrady.
 

Mládě se narodilo 18. listopadu loňského roku. Pomocí malých drápků se drží matce na zádech a dolů se spouští pouze při kojení. Nos má zatím dlouhý jen několik centimetrů, ale časem se mu hodně prodlouží.

Po uplynutí šesti měsíců budou mládě a jeho matka umístěni do Nočního Safari. Populace v parku se tak zvýší na pět jedinců, včetně jednoho ze zoo v německém Dortmundu.

Singapurská Noční Safari se zaměřuje na chov ohrožených druhů. Návštěvníci v ní naleznou například velké létající veverky, hyeny skvrnité nebo právě mravenečníky.

Hlavní veterinář a zoolog v Nočním Safari Chris Furley přisuzuje úspěšné odchování mláděte dobrému hospodaření v zoologické zahradě.

Mravenečníci dorůstají v dospělosti přibližně velikosti německého ovčáka, mají dlouhou hrubou srst a nemají žádné zuby. Dokáží spořádat za den až 30 tisíc mravenců, termitů či jiného hmyzu.


reklama

 
Jan Šatoplet

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist