https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nezamestnani-na-liberecku-pomahaji-obnovovat-puvodni-les
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nezaměstnaní na Liberecku pomáhají obnovovat původní les

24.7.2001 17:04 | LIBEREC (ČIA)
Asi 600 tisíc korun na mzdách vyplatí Úřad práce Liberec nezaměstnaným, které formou veřejně prospěšných prací zaměstnává liberecká obecně prospěšná společnost Suchopýr. Ředitel Suchopýru Radek Hromádka dnes potvrdil, že organizace každý rok od jara do podzimu zaměstná prostřednictvím úřadu práce 15 nezaměstnaných.
 

"Dělají, co je potřeba. Vytrhávají plevel kolem semenáčků, sázejí nové stromky, opravují ploty a cesty. Náš lesník kontroluje denně kvalitu i množství odvedené práce. Nemůžeme si na ně stěžovat. S tím, kdo nechce pracovat, se hned rozloučíme a úřad práce ho vyřadí z evidence," řekl Hromádka.

Suchopýr má deset vlastních zaměstnanců. Ti by ale všechnu práci v lese nezastali. Proto zejména v létě společnost zaměstnává lidi formou veřejně prospěšné práce. Nezaměstnaní si tímto způsobem vydělají asi 4500 korun měsíčně. V zimě podle Hromádky je práce jen pro polovinu z nich.

Společnost Suchopýr, která se zabývá obnovou původního lesa v Jizerských horách, letos hospodaří s rozpočtem tři miliony korun. Spravuje sedm speciálních lesních školek, kde ze semen původního genofondu pěstuje sazenice bez chemického hnojení. Letos vysadí do lesa asi 100 tisíc malých buků, javorů a jeřábů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist