https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/neznamy-pachatel-strilel-u-branne-do-jehnat-ctyri-usmrtil
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Neznámý pachatel střílel na pastvinách u Branné do jehňat, čtyři usmrtil

18.7.2023 10:59 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Čtyři jehňata usmrtil neznámý pachatel, který podle policie střílel nezjištěnou zbraní do stáda ovcí na pastvinách v katastru Branné na Šumpersku. Tři z nich usmrtil na místě, čtvrté zraněné zvíře muselo být utraceno, informovala ČTK mluvčí policie Miluše Zajícová. Po pachateli policie pátrá, za týrání zvířat mu hrozí až pět let vězení.
 

Uhynulá zvířata našli zaměstnanci farmy v pondělí odpoledne při kontrole pastviny v katastru obce Branná, na které se páslo stádo přibližně 80 ovcí. "Při prohlídce zjistili, že neznámý pachatel střílel nezjištěnou zbraní po jehňatech a tři z nich usmrtil. Další bylo po jejich příjezdu ještě živé, ale v takovém stavu, že veterinář rozhodl o jeho utracení," uvedla policejní mluvčí. Majitel vyčíslil škodu na 5000 Kč. Policie případ vyšetřuje jako trestný čin týrání zvířat.

K mrtvým zvířatům vyjížděli v pondělí odpoledne také policisté v Prostějově, v tomto případě šlo o dvě uhynulá mláďata labutí. Na místo do Kolářových sadů přijeli kvůli oznámení o volně pobíhajícím psovi, který zde honil labutě. "Oznamovatelka strážníkům uvedla, že majitele psa upozornila na nevhodné chování, ale byla neznámým mužem napadena slovními výhrůžkami. Na uvedeném místě byla následně nalezena dvě uhynulá mláďata labutí," uvedla Zajícová. Případ policie stále prošetřuje, právní kvalifikace nebyla zatím stanovena, dodala.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist