https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/neznamy-pachatel-v-halenkovicich-na-zlinsku-zabil-psa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Neznámý pachatel v Halenkovicích na Zlínsku zabil psa

7.3.2017 12:30 | ZLÍN (ČTK)
Velkou pomocí by pro policii bylo svědectví od občanů. Proto prosí svědky, kteří by k případu, který se stal v noci ze soboty 25. února na neděli 26. února, mohli poskytnout informace, aby se přihlásili na tísňové lince 158.
Velkou pomocí by pro policii bylo svědectví od občanů. Proto prosí svědky, kteří by k případu, který se stal v noci ze soboty 25. února na neděli 26. února, mohli poskytnout informace, aby se přihlásili na tísňové lince 158.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Neznámý pachatel v Halenkovicích na Zlínsku vnikl na oplocený pozemek u rodinného domu a zabil desetiletého labradorského retrívra. Usmrceného psa táhl přes dvůr až k silnici před domem, kde jej zřejmě naložil do auta a odjel. Policie pachatele hledá a žádá o pomoc veřejnost, řekla v pátek ČTK mluvčí zlínské policie Lucie Javoříková.
 

Podle ní se pachatel dopustil porušování domovní svobody, krádeže a týrání zvířat. V případě uznání viny mu hrozí až tři roky vězení. Policisté pracují s několika verzemi vyšetřování.

"Avšak velkou pomocí by pro ně bylo svědectví od občanů. Proto prosíme svědky, kteří by k případu, který se stal v noci ze soboty 25. února na neděli 26. února, mohli poskytnout informace, aby se přihlásili na tísňové lince 158," uvedla Javoříková.

Policisté ve Zlínském kraji se s případy týrání zvířat setkávají poměrně výjimečně. Před devíti lety obvinili seniora z Lukova na Zlínsku, který podle policie několika údery dřevěným toporem trýznivě zabil sousedova psa a poté ho stáhl z kůže.

Na Kroměřížsku vyšetřovali před více než 12 lety majitele pohřebnické firmy a jeho zaměstnance, kteří pytlačili v Chřibech. V rozporu se zákonem usmrtili srnky brokovou zbraní, zvířata tak umírala v bolestech a delší dobu. Střelené srnky pak dvojice uložila do hygienických vaků, které obvykle slouží k přepravě zesnulých. Soud oběma uložil pokutu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist