https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nissan-chce-mit-po-roce-2030-vetsinu-vozu-na-elektrinu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nissan chce mít po roce 2030 většinu vozů na elektřinu

28.1.2021 01:07 | TOKIO (ČTK)
Nissan už loni v květnu oznámil, že 60 procent jeho nových vozů určených pro japonský trh bude elektrifikovaných ve fiskálním roce 2023.
Nissan už loni v květnu oznámil, že 60 procent jeho nových vozů určených pro japonský trh bude elektrifikovaných ve fiskálním roce 2023.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Japonská automobilka Nissan Motor chce mít všechny vozy na klíčových trzích, tedy v Japonsku, Číně, Spojených státech a v Evropě, v prvních letech po roce 2030 částečně nebo zcela na elektřinu. Do roku 2050 pak hodlá být bezemisní. Informovala o tom agentura Kjódó.
 

Aby svého cíle dosáhl, plánuje Nissan pokročit ve vývoji polovodičových baterií. Ty prodlouží dojezdové vzdálenosti a zkrátí dobu nabíjení.

Nissan loni v květnu oznámil, že 60 procent jeho nových vozů určených pro japonský trh bude elektrifikovaných ve fiskálním roce 2023. Časový rámec pro ostatní trhy nesdělil.

Další japonské automobilky také zrychlují práce na přechodu k elektromobilitě. Toyota plánuje, že kolem roku 2025 bude prodávat nejméně 5,5 milionu elektromobilů, které tak budou představovat polovinu jejího světového prodeje. Honda Motor chce mít do roku 2030 na elektřinu dvě třetiny svého sortimentu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist