https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nissan-zjistil-pochybeni-v-mereni-emisi-v-japonskych-zavodech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nissan zjistil pochybení v měření emisí v japonských závodech

10.7.2018 00:12 (ČTK)
Druhá největší japonská automobilka oznámila, že data o emisích a spotřebě paliva byla falšována prakticky ve všech jejích domácích závodech. / Ilustraćni foto
Druhá největší japonská automobilka oznámila, že data o emisích a spotřebě paliva byla falšována prakticky ve všech jejích domácích závodech. / Ilustraćni foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Japonská automobilka Nissan Motor Co zjistila pochybení v měření emisí výfukových plynů a spotřeby paliva v téměř všech svých závodech v Japonsku. Firma včera oznámila, že zjištění se týká 19 modelů prodávaných na domácím trhu. Akcie Nissanu už před zveřejněním zprávy klesly o pět procent a na této úrovni ztráty zůstávají.
 

Druhá největší japonská automobilka oznámila, že data o emisích a spotřebě paliva byla falšována prakticky ve všech jejích domácích závodech. Problém zjistila poté, co počátkem roku provedla interní kontroly. "V rámci kontrolních procesů bylo zjištěno, že prostředí pro testování emisí a spotřeby paliva v konečné kontrole nebylo ve většině závodů v Japonsku v souladu s požadavky a že inspekční zprávy byly založeny na upravených měřeních," uvádí se v prohlášení firmy. Nyní probíhá vyšetřování příčin i pozadí celého případu.

Konkrétní informace o počtu vozidel, kterých se záležitost týká, firma neuvedla, nicméně zdůraznila, že její pochybení neznamenalo ohrožení bezpečnosti automobilů a že měření počtu kilometrů bylo v souladu s katalogovými údaji.

Loni v říjnu Nissan svolal ke kontrole 1,2 milionu vozidel. Státní inspekce totiž zjistila, že závěrečnou kontrolu bezpečnosti v závodech automobilky prováděli nekvalifikovaní pracovníci.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist