https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nizozemec-si-sel-zabehat-a-v-polich-nasel-lvice-v-kleci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nizozemec si šel zaběhat a v polích našel lvíče v kleci

8.10.2018 15:09 | PRAHA (ČTK)
Řadě lidí se už stalo, že při procházce v přírodě našli krabici se štěňaty či koťaty, která někdo odložil. Nizozemec, který si šel v neděli zaběhat do polí za obcí Tienhoven severně od Utrechtu, ale učinil objev daleko neobvyklejší: našel klec se lvem. Majitele zhruba čtyřměsíčního mláděte se policii zatím najít nepodařilo, informovala dnes nizozemská média.
 

"Dnes ráno kolegové v Tienhovenu dostali velmi zvláštní hlášení," napsali v neděli na twitteru policisté a připojili fotografii lvíčete v kleci. "Viděli nebo slyšeli jste něco? Dejte nám to vědět," dodali.

"Procestoval jsem celý svět, abych uspával zvířata včetně lvů a tygrů, ale nikdy jsem nezažil nic podobného," řekl listu Algemeen Dagblad veterinář Peter Klaver, kterého policisté k malé šelmě přivolali. Klec, ve které se lvíče našlo, nebyla totiž příliš bytelná a zvíře z ní klidně mohlo každou chvíli uniknout.

Nakonec ale podle Klavera nebylo nutné lvíče uspávat a i s klecí bylo naloženo do auta a převezeno do města Anna Paulowna na severu Nizozemska. Místní nadace Stichting Leeuw, která se specializuje na péči o kočkovité šelmy, v neděli na facebooku uvedla, že mládě je v karanténě a z "hektických událostí" je velmi unavené. Dnes dodala, že lvíče "se výborně vyspalo a snědlo i první svačinu". "Také první hračky přijalo s povděkem," uvedla nadace a připojila video.

"Pokud víte o někom, kdo si nedávno koupil lvíče, nebo víte-li něco o tomto konkrétním lvíčeti, prosím okamžitě nás kontaktujte, vyzvala dnes znovu nizozemská policie veřejnost.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist