https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nizsi-vykupni-ceny-pozemku-brzdi-vystavbu-dalnic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nižší výkupní ceny pozemků brzdí výstavbu dálnic

27.3.2003 09:10 | PRAHA (ČIA)
Majitelé pozemků, které stát potřebuje na výstavbu dálnic D11 a D47, odmítají podepsat kupní smlouvu s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD). Výnosem ministerstva financí se totiž výkupní ceny těchto pozemků od letošního roku snížily o polovinu. Informovaly o tom dnešní Hospodářské noviny.
 

Ministerstvo financí údajně snížilo ceny na žádost ŘSD. "V žádném případě jsme snížení výkupních cen neiniciovali. Majitelé pozemků loni spekulovali a čekali, že se ceny zvýší. K tomu nedošlo, proto najednou nyní dostáváme vyplněné návrhy kupních smluv s loňskými daty. Někteří majitelé ale nechtějí prodat a čekají na vyvlastnění, proti němuž se chtějí soudně bránit. To celý výkup pozemků jen prodlouží," řekl ředitel Závodu Praha ŘSD Aloise Lichnovského.

Letos má být ve výstavbě devět dálničních úseků, pro šest z nich však pozemky dosud nejsou připraveny.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist