https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nku-ceske-drahy-promrhaly-na-koridorech-35-miliardy-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

NKÚ: České dráhy promrhaly na koridorech 3,5 miliardy korun

20.7.2001 20:24 | PRAHA (ČIA)
Až 3,5 miliardy korun měly nehospodárně vynaložit České dráhy při stavbě železničních koridorů. Zásadní chyby vznikly podle šetření Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) již při přípravě projektu, který celou investici podcenil. K mrhání finančními prostředky ale také podle NKÚ přispělo také nehospodárné chování investora a nedostatečná kontrola ministerstva dopravy. Informovaly o tom dnešní Události ČT.
 

Podle NKÚ se termín dostavby koridorů prodlužuje a celá stavba se tak prodražuje. Výtky od NKÚ se však ministerstvo dopravy popřelo. "Zpráva NKÚ hovoří o tom, že neexistuje zásadní problém ve financování výstavby koridorů," reagovala v Událostech ČT mluvčí ministerstva dopravy Ludmila Roubcová.

Celková délka železničních koridorů v České republice činí 1297 kilometrů, z této délky mělo být modernizováno 1173 kilometrů tratí. Dokončeno nebo v modernizaci je v současnosti více než dvě pětiny určených tratí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist