https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nocni-boure-v-kralovehradeckem-kraji-zvedla-hladiny-rek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Noční bouře v Královéhradeckém kraji zvedla hladiny řek

4.8.2001 12:16 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Prudká bouře, která se v noci na dnešek přehnala přes Královéhradecký kraj, nenapáchala výraznější škody.
 

ČIA to dnes potvrdili pracovníci královéhradeckého hasičského záchranného sboru a společnosti Povodí Labe. "Bouře nenapáchala žádné výrazné škody, přesto jsme měli 13 výjezdů k vyvráceným stromům. Nejvíce jsme museli zasahovat na Novobydžovsku, kde mimo jiné spadl strom na koleje," sdělil ČIA operační důstojník Hasičského záchranného sboru v Hradci Králové.

Ani vodohospodářům vydatný déšť nezpůsobil vážnější problémy. "Došlo k zvýšení hladin na Doubravě na Chrudimsku a Stěnavě v Otovicích na Broumovsku. V průběhu noci zde byl vyhlášen první povodňový stupeň, nyní už jsou hladiny zase v normálu," sdělil ČIA dispečer královéhradeckého Povodí Labe Jan Šnopl s tím, že k vylití vody ze břehů nedošlo.

Podle vodohospodářů se v nejbližším období neočekává žádný dramatický vzestup hladin.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist