https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/norsky-investor-postavi-novou-hlinikarnu-v-nestemicich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Norský investor postaví novou hliníkárnu v Neštěmicích

29.4.2001 13:16 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Nový závod na výrobu hliníku postaví společnost Aluczech v areálu akciové společnosti Tonaso Neštěmice na Ústecku. V provozu se má ročně vyrábět kolem 75 tisíc tun hliníku a novou práci zde nalezne až 50 lidí.
 

Jednatel Tonasa Karel Bosák ČIA informoval, že smlouva o prodeji zhruba 5,5 hektaru pozemku byla podepsána před více než měsícem. Aluczech chce zahájit výstavbu nového závodu v Neštěmicích za téměř 400 milionů korun letos v září. Pro norskou společnost se bude jednat o první investici v České republice, surovina pro výrobu hliníku má být dovážena hlavně z Ukrajiny a Mexika.

Společnost Aluczech získala od ministerstva průmyslu a obchodu souhlas s pětiletými daňovými prázdninami a počítá se státní dotací na vytvoření pracovních míst prostřednictvím Úřadu práce v Ústí nad Labem. Aluczech stoprocentně vlastní norská firma Aluminium Recycling Norway.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist