https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nosorozec-v-salcburske-zoo-zabil-chovatelku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nosorožec v salcburské zoo zabil chovatelku

12.9.2023 19:25 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Nosorožec v salcburské zoo dnes z dosud neznámých příčin zabil svou chovatelku. Její manžel, také chovatel, byl po útoku 1,8 tuny vážícího zvířete s těžkými zraněními převezen do nemocnice, informovala agentura APA.
 

Neštěstí se odehrálo dnes ráno, když nosorožčí samec Jeti zaútočil na svou 33letou německou chovatelku, která jej jako obvykle chtěla potřít repelentem proti hmyzu. Když se rakouský manžel chovatelky, který ve výběhu obstarával krmení, pokusil zvíře odehnat, zaútočilo i na něj.

Chovatelka na místě podlehla zraněním hrudníku, oživovací pokusy skončily neúspěšně. Chovatel byl se zlomeninou stehenní kostí převezen do salcburské fakultní nemocnice, kde podstoupil operaci.

"Ke zvířatům se chovala velmi opatrně a ohleduplně a měla mimořádně dobrý cit pro zvířata," řekla o zemřelé chovatelce ředitelka zoo Sabine Grebnerová. Podle ní s Jetim, který je v salcburské zoo od roku 2009, dosud nebyly žádné problémy. Incident je nadále předmětem vyšetřování, dodala.

Zoologická zahrada na své facebookové stránce uvedla, že zůstane po celý dnešek uzavřená.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist