https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nosovicky-hyundai-dymos-pouzival-nedovolene-tekave-latky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nošovický Hyundai Dymos používal nedovolené těkavé látky

21.4.2017 09:30 (ČTK)
Společnost Hyundai Dymos Czech od ČIŽP dostala pokutu i v minulosti. V roce 2016 jí inspektoři oddělení ochrany ovzduší uložili sankci ve výši 130.000 korun také za porušení zákona o integrované prevenci.
Společnost Hyundai Dymos Czech od ČIŽP dostala pokutu i v minulosti. V roce 2016 jí inspektoři oddělení ochrany ovzduší uložili sankci ve výši 130.000 korun také za porušení zákona o integrované prevenci.
Nošovický výrobce autosedaček Hyundai Dymos používal loni ve výrobě nedovolené těkavé látky. Dostal za to od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) pokutu 150.000 korun. Proti ní se vedení firmy neodvolalo. ČTK o tom včera informovala Jana Jandová z tiskového oddělení ČIŽP.

 

Podle inspektorů firma ve svém závodě v Nošovicích v roce 2016 použila při výrobě autosedaček přípravek, který obsahoval až 90 procent těkavých organických látek. Podle platného integrovaného povolení mohla využívat na daném zařízení pouze přípravky s nulovým obsahem těchto látek. "Po dobu používání tohoto přípravku se zvýšil únik plynných znečišťujících látek do ovzduší," uvedla Jandová.

Společnost podle ní porušila zákon o integrované prevenci. "Zvolili jsme relativně nízkou výši pokuty, protože firma tento přípravek používala pouze několik dnů. Společnost se proti uložení sankce neodvolala a rozhodnutí inspekce nabylo v polovině dubna právní moci," řekl ČTK ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Ostravě Karel Kozubek

Společnost Hyundai Dymos Czech od ČIŽP dostala pokutu i v minulosti. V roce 2016 jí inspektoři oddělení ochrany ovzduší uložili sankci ve výši 130.000 korun také za porušení zákona o integrované prevenci. "Neprováděla kontrolní měření účinnosti filtru s aktivním uhlím tak, jak jí stanovoval schválený provozní řád," dodal Kozubek.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist