https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nova-elektrarna-vyjde-na-300-az-350-milionu-eur
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nová elektrárna vyjde na 300 až 350 milionů eur

25.6.2002 18:57 | BRATISLAVA (ČIA, SITA)
Celkové předpokládané investiční náklady výstavby tepelné elektrárny v areálu těžebního závodu Baňa Nováky dosáhnou 300 až 350 milionů eur. Financování výstavby elektrárny o výkonu 270 MW bude zabezpečeno formou zahraničních investic, 70 procent připadne na úvěrové zdroje a 30 procent poskytnou investoři. Agenturu SITA o tom informovala tisková mluvčí Hornonitrianských baní Prievidza (HBP) Viera Fábiková.
 

Dodavatelem technologie bude konzorcium firem Siemens Power Generation a Babcock Borsing Power. Výstavbu nové tepelné elektrárny plánují HBP a švýcarská společnost Advanced Power prostřednictvím podniku Slovenská uhelná elektrárna Nováky. Realizace záměru je rozdělená do dvou fází. Předrealizační fáze skončí v roce 2003 a realizační část by měla trvat 30 až 36 měsíců, od roku 2004 do roku 2007.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist