https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nova-komunikace-zrychli-dopravu-mezi-mostem-a-chomutovem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nová komunikace zrychlí dopravu mezi Mostem a Chomutovem

23.11.2001 11:44 | KOMOŘANY/TEPLICE (ČIA)
Zlepšení plynulosti a zrychlení silniční dopravy mezi Mostem a Chomutovem si slibují řidiči od nově otevřeného mimoúrovňového křížení se silnicí II/225. Komunikaci dlouhou 930 metrů, která propojuje už stávající čtyřproudou silnici ve směru Komořany - Chomutov se silnicí Třebušice - Most, mohou motoristé využívat od dnešního dne.
 

Náklady na její vybudování činily 166 milionů korun. Uvedl to dnes pro ČIA Jindřich Pytelka, zástupce jednoho ze dvou hlavních dodavatelů, společnosti Vodohospodářské stavby Teplice. Druhým hlavním dodavatelem byla firma Bogl and Krýsl Dobřany. Investorem bylo Ředitelství silnic a dálnic Praha v zastoupení správy Liberec.

Podle Pytelky je součástí nového silničního díla pět mostů. Komunikace přechází na dvou místech železniční trať a její vlastní těleso je zčásti postavené na poddolovaném území. Stavba komunikace byla značně komplikovaná, protože staveništěm prochází množství inženýrských sítí. "Byla to stavba, která si vyžádala řešení netradičních situací. Probíhala za plného silničního, drážního i důlního provozu. Protože nebyl k dispozici dostatek kvalitní sypaniny do zemních těles, poprvé byl u nás pro tento účel použit stabilizát z elektrárenského popílku. Jedná se o produkt vznikající při spalování uhlí z nedaleké Teplárny Komořany," doplnil Pytelka.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist